Barion Pixel Huszárezredek portrégalériája - Nemzeti Portrétár

Huszárezredek portrégalériája

Nemzeti Portrétár hírei

A Wurmser-huszárok


A tudományos igénnyel mindeddig fel nem dolgozott, a nagyközönség számára gyakorlatilag ismeretlen,
18. századi huszárgalériák közül másodikként a Wurmser-huszárok fennmaradt portréit adjuk közre. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szántó Nórának, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeuma tárgyi gyűjteményi osztályvezetőjének szíves együttműködését. A kutatásba bekapcsolódott Harald Skala, Németországban élő, cseh származású kutató is. Az írók ezalkalommal dr. Réfi Attila és Nagy L. István voltak. A kiadvány az Agrárminisztérium Hungarikum pályázata tette lehetővé. A könyv a Portrétár honlapján megvásárolható.

A huszárság témakörének kutatását lehetővé tevő Hungarikum pályázat keretén belül a Nemzeti Portrétár további huszárezredek portré-galériájának kiadásán dolgozik. Ahhoz, hogy a történelem során szétszóródott, még fellelhető huszár portrék újra, legalább virtuálisan ismét egy közösséget alkothassanak, szükségünk van az Ön segítségére is!

Amennyiben ismerete van magyar vonatkozású, magyarországi vagy határon túli, köz-, egyházi-, vagy magángyűjteményben, akár ismeretlenként is nyilvántartott huszár, vagy katona portréról, kérjük lépjen velünk kapcsolatba! Segítségét előre is köszönjük!

TovÁBBI
Érdekességek