Barion Pixel Médiamegjelenések - Nemzeti Portrétár

Médiamegjelenések

Nemzeti Portrétár média megjelenései

Eddig kiállításon nem szereplő magyar portrékból nyílt tárlat Budapesten


2023
.06.15.

„Hazatért magyarok” címmel 17–19. századi magyar történelmi személyiségek eddig külföldön lappangó, korábban soha ki nem állított portréit ismerhetik meg az érdeklődők szerdától a Nemzeti Portrétár budapesti kiállítótermében; a tárlaton 14, magángyűjtők által megvásárolt és többek között Ausztria, Olaszország, valamint Svájc műtárgypiacairól hazahozott alkotást lehet megtekinteni. A cikk folytatása itt olvasható.

Kiállításmegnyitó

A Máriássy nemzetség legendái

2022.06.25.

A Máriássy család történetét bemutató portrékiállítás nyílt a nemesi család ősi fészkében, a márkusfalvi várban. A cikk folytatása itt olvasható.

Reicher Péter megnyitja a kiállítást

Lóháton bejárták Európát – a Nádasdy-huszárok története

2022.06.12.

A Nádasdy-huszárok különös történetei a 18. századból címmel könyv mutatja be a betléri Andrássy-kastélyban található huszárportrékat, a 9. számú Nádasdy-huszárezred történetét és a portrékon szereplő tisztek és törzstisztek életútját. Folytatás a cikkben.

Huszárcsíny szilvapálinkával

MAGYAR–SZLOVÁK NYELVŰ KÖTET AZ ANDRÁSSY-KASTÉLYRÓL

2022.05.20.

A Nádasdy-huszárok különös történetei a 18. századból kötetcím méltán felkelti az olvasó kíváncsiságát, különösen akkor, ha kedveli a kalandos elbeszéléseket. Harald Skala és Réfi Attila kétnyelvű (magyar–szlovák) munkáját mégsem a különös, sokkal inkább a tipikus jelzővel illetném. Jellegzetes közép-európai történet következik, amelyből a szerencse sem hiányozhat. Folytatás a Magyar Nemzet cikkében.

Betlér, Andrássy-kastély

Könyv készült a Betléri kastélyban őrzött Nádasdy huszárportrékról

2022.03.23.

A lovas kultúra egyik legnagyobb értéke a huszár és a huszártörténet – jelentette ki Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovasprogram megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos A Nádasdy-huszárok különös történetei a 18. századból című könyv bemutatóján, szerdán, Budapesten. Folytatás a cikkben.

Reicher Péter főtitkár és Dallos Gyula miniszteri biztos

Családtörténet letétben

DIGITÁLIS ADATBÁZISBAN KUTATHATÓ HÉTEZER-ÖTSZÁZ HAZAFI ARCKÉPE

2021.12.25.

A Nemzeti Portrétárban azoknak az arcképe szerepel, akik életükkel és tetteikkel hozzájárultak az ország fejlődéséhez. Az alapító, Reicher Péter polgári kezdeményezést indít, hogy minél teljesebbé váljon Barabás Miklós készülő életmű-katalógusa. Újbudán jártunk, a történelmi emlékezést segítő alapítvány Bartók Béla úti galériájában. Folytatás a Magyar Nemzet cikkében.

 
 
Nemzeti Portrétár - Reicher Péter