Barion Pixel Médiamegjelenések - Nemzeti Portrétár

Médiamegjelenések

Nemzeti Portrétár média megjelenései

A Máriássy nemzetség legendái

2022.06.25.

A Máriássy család történetét bemutató portrékiállítás nyílt a nemesi család ősi fészkében, a márkusfalvi várban. A cikk folytatása itt olvasható.

Reicher Péter megnyitja a kiállítást

Lóháton bejárták Európát – a Nádasdy-huszárok története

2022.06.12.

A Nádasdy-huszárok különös történetei a 18. századból címmel könyv mutatja be a betléri Andrássy-kastélyban található huszárportrékat, a 9. számú Nádasdy-huszárezred történetét és a portrékon szereplő tisztek és törzstisztek életútját. Folytatás a cikkben.

Huszárcsíny szilvapálinkával

MAGYAR–SZLOVÁK NYELVŰ KÖTET AZ ANDRÁSSY-KASTÉLYRÓL

2022.05.20.

A Nádasdy-huszárok különös történetei a 18. századból kötetcím méltán felkelti az olvasó kíváncsiságát, különösen akkor, ha kedveli a kalandos elbeszéléseket. Harald Skala és Réfi Attila kétnyelvű (magyar–szlovák) munkáját mégsem a különös, sokkal inkább a tipikus jelzővel illetném. Jellegzetes közép-európai történet következik, amelyből a szerencse sem hiányozhat. Folytatás a Magyar Nemzet cikkében.

Betlér, Andrássy-kastély

Könyv készült a Betléri kastélyban őrzött Nádasdy huszárportrékról

2022.03.23.

A lovas kultúra egyik legnagyobb értéke a huszár és a huszártörténet – jelentette ki Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovasprogram megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos A Nádasdy-huszárok különös történetei a 18. századból című könyv bemutatóján, szerdán, Budapesten. Folytatás a cikkben.

Reicher Péter főtitkár és Dallos Gyula miniszteri biztos

Családtörténet letétben

DIGITÁLIS ADATBÁZISBAN KUTATHATÓ HÉTEZER-ÖTSZÁZ HAZAFI ARCKÉPE

2021.12.25.

A Nemzeti Portrétárban azoknak az arcképe szerepel, akik életükkel és tetteikkel hozzájárultak az ország fejlődéséhez. Az alapító, Reicher Péter polgári kezdeményezést indít, hogy minél teljesebbé váljon Barabás Miklós készülő életmű-katalógusa. Újbudán jártunk, a történelmi emlékezést segítő alapítvány Bartók Béla úti galériájában. Folytatás a Magyar Nemzet cikkében.

 
 
Nemzeti Portrétár - Reicher Péter